Adiabatische Koeling | Verdampingskoeling | Natuurlijk koelsysteem

Portacool adiabatische koeling is een natuurlijk koelsysteem op basis van directe verdamping. Dit beproefde koelconcept is gebaseerd op het koelen van lucht door het laten verdampen van water. De energie die nodig is voor het verdampen, wordt onttrokken aan de lucht. De lucht koelt hierdoor af.

Kenmerken Portacool adiabatische koeling

  • 100% gezuiverde lucht
  • 4 tot 7 maal zuiniger dan conventioneel systeem
  • Lage investering
  • Geluidsarm
  • Aansluiting 230v
  • Koeling door middel van verdamping

Verdampingskoeling

Verdampingskoeling werkt steeds efficiënter bij toename van de omgevingstemperatuur. Boven de 30°C kan de adiabatische koeling de lucht maximaal 10°C, hetgeen een zeer effectief resultaat oplevert. Verdampingskoeling is veel energiezuiniger dan een conventioneel systeem. De investering is lager. Hiermee is deze vorm van koelen hét betaalbare industriële alternatief.
Adiabatische koeling functioneert het best in combinatie met ventilatie. Dit kan door bestaande afzuiging aan te laten bij gebruik of het openen van een raam of (rol)deur.
Portacool adiabatische koeling is uitstekend te combineren met bestaande ventilatievoorzieningen. Geschikt voor grote ruimten en ruimten waar het ventilatiesysteem niet kan voorzien in een comfortabel werkklimaat. Zoals o.a. de kunststof-, food- en metaal-industrie, opslaghallen, grote horecagelegenheden, winkel- en tuincentra, evenementhallen, showrooms, bouwmarkten en sociale werkplaatsen.

De werking

Door een laagtoerige, stille axiaalventilator wordt omgevingslucht door het koelsysteem geleid. Dit materiaal wordt tegelijkertijd intern verzadigd met leidingwater. Toevoer van koele lucht gecombineerd met de afvoer van warme lucht hoger in de ruimte, via ventilatie of natuurlijke rook- en warmte-afvoersystemen zorgt voor een aangename temperatuur op de werkvloer. Beschikt de ruimte niet over een ventilatiesysteem dan kunt u ook een (rol)deur of raam open zetten.
Veilig en milieuvriendelijk
Portacool heeft een interne watercirculatie. Doordat het water in beweging is, wordt bacteriegroei en kalkaanslag voorkomen. Er wordt geen freon gebruikt. Het toestel is van binnen grotendeels donke rwaardoor het proceswater koel en van goede kwaliteit blijft. Het lage stroomverbruik en het koelen door middel van verdamping, zorgen ervoor dat Portacool 4 tot 7 keer zuiniger is dan conventioneel airco systeem.