GROTE RUIMTE KOELEN | PORTACOOL MOBIELE LUCHTKOELING

Zoekt u naar een passende en betaalbare oplossing voor het koelen van grote ruimtes? Bio Cool bied de geschikte oplossing met Portacool mobiele luchtkoeling. Op onze website vindt u meer informatie over de modellen van Portacool en de werking ervan. De luchtkoelers van Portacool zijn nu te verkrijgen met 45% subsidie, dankzij de Energie Investeringsaftrek Regeling.

WERKING VAN PORTACOOL ADIABATISCHE KOELING

De mobiele koeler van Portacool is een zelfstandige luchtkoeler die warmte aan de lucht onttrekt door waterverdamping, ook wel adiabatische koeling genoemd. De luchtkoeler werkt op 230v en leidingwater.

De gepatenteerde pads (Küül pads) maken de Portacool units uniek. De Küül pads zijn speciaal door Portacool ontworpen en worden gefabriceerd uit gecomprimeerd papier. Het water wordt uit het reservoir omhoog gepompt en de pads worden gelijkmatig bevloeid. De pads bevatten kleine kanaaltjes en de ventilator zorgt dat de warme lucht door deze kanaatjes worden aangezogen. Door de verdamping die ontstaat wordt de lucht gekoeld en direct weer in de ruimte geblazen.

Dankzij de structuur van de Küül pads worden stof en andere deeltjes uit de doorstromende lucht gefilterd. Hierdoor is de lucht niet alleen koeler maar ook aanzienlijk schoner.